browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koffietijd

Geplaatst door on 10 april 2014

Het is één van de vele verschillen tussen ons leven hier in Tanzania en hoe het er in Nederland uitziet: de rustige avonden. Vanavond bedacht ik het weer. We zaten samen gezellig koffie te drinken. Net als gisteravond. En eergisteravond. En morgenavond. En zaterdagavond…

Maar vandaag was het iets anders. We hadden gezellig post bij de koffie. Een vriendin stuurde ons een stapeltje lezenswaardige artikeltjes en columns. En toen moest ik opeens weer denken aan dat verschil: In Nederland doen we hard ons best om elke dag een dikke krant te lezen en raken we soms gestrest omdat we achter lopen op de krant. Hier zitten we met kleine mini-velletjes erg hard te genieten van wat we lezen: ‘Oersaai’, heet een column uit De Oogst. Over een Mission Kid die de zondagschool saai vindt en liever zelf in haar Bijbel leest. Geweldig omdat het zo herkenbaar is. Over het bidden voor pro-life. Mooi! ‘O kijk, dit is ook een leuk artikel… Wacht. Laat ik dat voor morgen bewaren’. We vouwen onze dunne velletjes netjes op. Morgen weer een paar voor bij de koffie!

Mevrouw Harskamp: Hartelijk bedankt!

3 Responses to Koffietijd

 1. H.Eijsena

  Tja….overvloed schaadt, zeker wanneer dat ten koste gaat van rust. Wellicht zal er D.V. een tijd komen dat jullie heimwee krijgen naar de rust waar je nu nauwelijks van kan genieten omdat de gedachten nogal eens in Nederland vertoeven.
  Wij zijn nu in Kenia en genieten intens van de rust,land en cultuur. Zijn net terug van een midweekje in een park zo groot als Nederland. Wat een prachtige natuur en stil dat het was,heel stil.Zagen veel dieren in het wild, schrokken wel van een boze olifant…..Wij genieten optimaal van de rust hier en missen de onrust van Nederland niet. Een hartelijke groet van Lenie en Henk Eijsenga.

 2. Jacob en Gerdien

  Toch kan het in Nederland ook hoor. ’s Avonds samen gezellig koffiedrinken. En DV morgen ook. En overmorgen…
  Leuk om weer iets van jullie te horen! Nodig eens een gezellige koffiedrinksessie via skype beleggen! Hartelijke groet, Jacob en Gerdien

 3. Rieneke

  Thee drinken wij nu, en artikeltjes uit het RD lezen wij.
  Fijn he, zegt Kas.
  Nou, zeg ik
  Morgen weer!

  Wat een aardig idee van die dame!!