browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gezin

Graag stellen we onze vier jongens aan u voor:

Jonathan (2006) ziJonathant in groep 6. Hij gaat drie ochtenden per week naar de Engelse school bij Mrs. Marie. Daar speelt hij graag met zijn vier klasgenootjes die, net als onze jongens, ook hier in Tanzania wonen omdat hun ouders betrokken zijn bij het bijbelvertaalwerk. Het is leuk om te zien hoe er tussen deze kinderen, uit drie verschillende landen en met verschillende leeftijden, een hechte band is gegroeid. We zijn heel blij met deze Engelse school!

Naast deze drie ochtenden krijgt Jonathan nog twee ochtenden Nederlands thuisonderwijs van Albertine. We werken hard aan spelling, taal en rekenen. Verder leren we geschiedenis en aardrijkskunde. In de middagen kan Jonathan hier zelfstandig verder aan werken.

Jonathan houdt van lezen, voetballen, schaken en trampoline springen.

DSC06606Lukas (2007) zit in groep 5. Hij gaat twee ochtenden naar de Engelse school en heeft drie ochtenden Nederlands thuisonderwijs. Net als Jonathan vindt Lukas het ook leuk om naar de Engelse school te gaan en om zo ook met andere kinderen te kunnen spelen.

Lukas is onze natuurliefhebber. In het regenseizoen maakt hij zijn eigen tuintje met bloemen en planten. Hij vindt het heerlijk om in boeken te lezen die over dieren, planten en bomen gaan. Lukas vindt het ook altijd leuk en gezellig om mee te helpen met bakken. En hij bakt al helemaal zelfstandig een boterkoek.

JoëlJoël (2011) is onze kleuter. Hij gaat naar groep 1. Joël gaat ook voor drie ochtenden naar de Engelse school, maar… hij heeft een Nederlandse juf: juf Jacomine. Zij geeft aan vijf kleuters les. Joël vindt het heerlijk om te plakken en te knippen en hij maakt de mooiste werkjes. En als hij het Engels even niet goed begrijpt, dan fluistert de juf het snel even in het Nederlands. Heel handig!

Joël krijgt twee ochtenden Nederlands thuisonderwijs. Dan volgen we zoveel mogelijk het programma van Taalfontein, over Daan. Die zit in groep 1 op een Nederlandse school. Dus zo leren we ook een hele hoop over alles in Nederland.

Ook Joël vindt het heerlijk om op de trampoline te springen. Hij vindt het ook leuk om Rosi, onze huishoudelijk hulp, te helpen met broodbakken. Ze bedenken samen een leuk dier en dat maken ze dan van het deeg. Jammer genoeg kan dat nu niet zo vaak meer, want bijna elke morgen zit Joël nu op school.

DSC06615 (1)Thomas (2013) is onze jongste. Hij is dol op zijn oppas Jacky. Als Albertine les geeft, komt Jacky bij ons thuis om op Thomas te passen. Ze zijn de dikste vrienden. Bijna elke morgen wandelen ze gezellig naar het marktje in de buurt om wat banaantjes te kopen. Ze spelen verstoppertje, bouwen met de kapla en natuurlijk krijgt Thomas van Jacky een grote fruithap met papaja, avocado en mango.

Thomas vindt het leuk om samen een boekje te lezen of met zijn grote broers op de trampoline te springen. En nu hij groter wordt, gaat hij steeds meer in drie talen praten: Swahili, Engels en Nederlands. We genieten allemaal van zijn gebrabbel!